Mardrömsmotståndet slog till igen – Almtuna vann över Djurgården igen

(25505) Viktor Hertzberg-Joakim Fagervall

Publicerad: 25 november 2022

Djurgårdens form är inget vidare just nu.
Mot Almtuna kom tredje förlusten på de fyra senaste matcherna.
Det efter ett sent avgörande från Almtuna, som tog tredje raka segern mot Djurgården.

Två gånger tidigare hade Djurgården och Almtuna möts den här säsongen, båda gångerna hade Almtuna vunnit och Uppsalagänget verkar trivas bra mot Stockholmarna. Och det kom inte att bli någon ändring på detta under fredagen när lagen möttes på Hovet.

Det var visserligen Djurgården som tog ledningen i försa perioden, men Jacob Svensson styrde sent in 1–1 innan Viktor Hertzberg kunde göra 2–1 tidigt i andra perioden, båda målen i numerärt överläge. Olle Liss forcerade sedan in en kvittering, bara dryga minuten in i tredje perioden, och matchen stod därefter och vägde och det såg ut att bli förlängning på Hovet.

Då kom avgörandet.

Almtuna stack upp på en kontring i matchens sista minut och efter att Hertzberg drivit på mål och dragit med sig en Djurgårdsback öppnades ytan för Hampus Harlestam som inte gjorde några misstag när han serverades pucken av Jesper Norbäck för 3–2. Jacob Svensson fastställde sedan slutresultatet i tom bur sju sekunder senare.

Djurgårdens IF–Almtuna IS 2–3 (1–1, 0–1, 1–2)